8 Ocak 2014 Çarşamba

"American Hustle" Buram Buram Moda Kokuyor



1970'lerde geçen ve gerçek bir hikâyeden esinlenen  "American Hustle" tüm dünyada sinema çevrelerinde en fazla konuşulan film olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Bugün size bu filmle ilgili dikkat çekmek istediğim nokta filmde giyilen kıyafetler... Konu 1970'ler olunca modadan konuşmamak olmaz. Film'de özellikle kadın oyuncuların seksi, bol dekolteli kıyafetleri sınırları zorluyormuş gibi görünse de 70'lerde dekolte neredeyse sıradandı.

Gelin öncelikle 70'lerde neler modaydı birlikte göz atalım. Sakın "70'lerdeki modadan bana ne?" demeyin. Çünkü çoğunuzun bildiği gibi neredeyse eski olan her şey artık moda! Burada sizin bunu nasıl yorumladığınız önemli...

70'lerde özellikle İspanyol paça kotlar çok modaydı. Yine yüksek bel pantolonlar ve kalem eteklerde çok revaçtaydı. "American Hustle"da Amy'yi de içinde göreceğimiz saten ya da ipek kumaştan gömlekler 70'lerin olmazsa olmazlarındandı. 70'lerde tıpkı filmdeki gibi kalın dalga ve kıvırcık saçlar kadınların vazgeçilmeziydi. Bu sene çok moda olan kahve ve camel tonlarındaki renkler 70'lerde yükselen değerdi. "American Hustle"da kahverenginin değişik tonlarını hep birlikte göreceğiz.

Büyük deri kemerler, kürkler, büyük çerçeveli gözlükler aksesuar olarak çok kullanılıyordu.  "American Hustle"da Amy'nin kullandığı büyük gözlükler, kürkler ve şapkalar 70'li yılların modasını bize iyice hissettirecek.

"American Hustle"ın modaya etkisini önümüzdeki günlerde daha çok hissediyor olacağız. Yıldız oyuncularıyla dikkat çeken filmin oyuncu kadrosunda Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale, Amy Adams ve Jeremy Renner bulunuyor.

Amy Adams'ın "American Hustle"da giydiği kıyafetler:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder