18 Eylül 2013 Çarşamba

Baseni Olan Kadınlar Nasıl Giyinmeli?


Evet zayıf biriyim. Boyum 1.70 kilom ise 53, buna rağmen sanki bütün kilom basenlerimdeymiş gibi geniş. Tabi ki kendimce abarttığım durumlarda olmuyor değil :) "Basenli biri olarak nasıl giyinmem gerektiğini öğrendim" diye düşünüyorum. Kendi taktiklerimi kalçasından şikayetçi olan arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.


Bir kere dar kalem eteklerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Ama dayanamayıp giydiğim zamanlarda oluyor :) Özellikle kışın dar kalem etek giydiysem üzerine salaş kazak, altına da uzun botlarımı giyiyorum. Ayıptır söylemesi hoş oluyor. Geniş kalçalarla tayt giyilmez mi giyilir tabii :) Kendi adıma söylüyorum insanların gözüne kalçlarımı sokmaktan hoşlanmıyorum. Kalçalarınız var ve tayt giyecekseniz lütfen kalçanızı kapatacak tişörtler, kazaklar, hırkalar giyin. Dizinizde biten botlarla bu şekilde güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Çanta olarak da büyük çantalar tercih edebilirsiniz :) Büyük çanta dikkati farklı tarafa çekmek için ideal bir aksesuar olacaktır.


Gelelim elbise seçimine göğüs altından bollaşan elbiseler benim ve basenlerimin kurtarıcısı :) Kendisi adeta kusurları kapatmak için yaratılmış. Bel ve göbek sorunu olanlar da bu tarz elbiseler tercih edebilir. Yine bele oturan ve dize doğru bollaşan çan etekler, kloş etekler de geniş kalçalar için şahane bir alternatif olacaktır.



Bence geniş basenli kişilere topuklu ayakkabı çok yakışıyor. Kendini biraz tanıyan birisi bunu mutlaka farketmiştir. Topuklu ayakkabılar popoyu yukarıda göstererek kalçaları topluyor.Yine basenlerinizi kamufle etmek için üste açık, alta koyu renkler giyebilirsiniz. Biz kalçası olan bayanlar :) yüksek belli pantolonlardan uzak durmalıyız. Balık elbiseler de hiç bize göre değil cızzz... Kıyafetlerinizde belde kemer, kalın olması şartıyla kullanabilirsiniz.



Basenlerimi eritmek için kendimde uyguladığım birkaç şeyi sizlere de tavsiye etmek istiyorum; Basen bölgemizdeki yağlanma anatomik bunu kesinlikle unutmayalım. Ne kadar diyet yaparsak yapalım, basenleri eritmek için spor şart! "53 kiloyum ve basenlerim var" dediğimde eminim bana gülmüşsünüzdür. Ama basenli arkadaşlar beni anlayacaktır. Ne kadar zayıflasak da basenlerimiz gözümüze batıyor. Basenleri eritmek gerçekten zorlu bir süreç! Basenleri eritmek için en iyi egzersiz, plates, yüzme ve yürüyüş... Bazı aerobik çeşitleri de basenler için birebir! Uzmanlar baseni olan bayanlar için ananas öneriyor. Ben de bunu kendim için yaptığım küçük araştırmalar sonrasında öğrendim. Aynı zamanda yağ yakımına yardımcı olduğu için mate çayı ve yeşil çayda tüketebilirsiniz. Bol bol su içmek, şekeri ve tuzu azaltmak da çok önemli!




Basenlerinizin göze batmasını istemiyorsanız en büyük ip ucu sanırım kendini sevmek, vücudumuzla barışık olmaktan geçiyor. Gerisi sadece teferruat... Biz her şekilde güzeliz :)



Baseni olanlar nasıl gelinlik modeli tercih etmeli?









34 yorum:

  1. Merhaba
    Süper bi yazı olmuş tam benlik.Bende aşırı derecede basenlerimi takanlardanım.Sanki beni tarif etmişsiniz.Kalem etek ve topuklu ayakkabıda da aynıyız.Sizde kendimi gördüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. Yazıyı 2013'te yazmıştım ama hala Top 5'te demek ki bizim gibi sorunu olan çok kişi var. :)) Arada bir yazıyı güncellemeye çalışıyorum. Beğeni için tekrar teşekkürler. <3 <3

      Sil
  2. Merhaba. Basenlerinden şikayetçi olan diğer bir kişi de benim. Sizin yine boyunuz uzun ve kurtarıyor, benim boyum 1.51 ve maalesef ki basenlerim gitmiyor. Sırf bu yüzden ömrüm hırka-tunik-uzun gömleklerle geçiyor. Şimdilerde totiş moda oldu ama ben hala çekiniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Figen, kalçaları eritmek için yapabileceğimiz en güzel spor yürümek bunun canlı örneğiyim. Bazen gerçekten yapacak bir şey olmuyor kendimizle barışık olup doğru giyinme teknikleriyle biz de şık olabiliriz diye düşünüyorum. :) Yorum için teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. Bende 16 yasindayim 1.71 boyum ve 75 kiloyum belim ve alt bacaklarim ince basanlerim var dugun icin alternetif ariyorum ne giyinecegim hakkinda hic bir fikrim yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doğum nedeniyle mesajınıza geç cevap veriyorum. Senin yaşlarında ben de senini vücut ölçülerine sahiptim. Belim ve bacaklarım incecik, göğüslerim küçük basenlerimin de maşallahı vardı. Yukarıda da belirttiğim gibi ben, bu sorunun üstesinden yürüyüş ile geldim. Bir de hamileliğim döneminde merdiven çıktım. Neredeyse yürüyüşten bile etkili oldu. ben nişanımda göğüsten oturmalı uçuş uçuş bir elbise giymiştim. Belki sana da iyi olabilir. Yaşın küçük inanıyorum basenlerinden küçük egzersizlerle kurtulacaksın. Sevgiler. :)

      Sil
  4. 92 78 105 vücu ölcülerim orantısızmı ve yaşım 17 i boyum 1.68 66 kiloyum kilo verince erirmi yani ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kilo verince erimiyor. Tabii ki kiloda ver ama sağlıklı bir şekilde porsiyonlarını küçültebilirsin. Ben asitli gıdalar ve abur cuburu ayda bir defa yer ya da hiç yemem bunları bıraktığın zaman otomatik zayıflıyorsun. Günde yarım saat yürüyüş süper olur. Bir ay önce doğum yaptım ve bu sayede şimdi eski kilomdayım, üstelik doğumum sezaryen ile gerçekleşti. Sevgiler.

      Sil
  5. 173 boyum var ve 75 kiloyum belim de dahil ince duruyorum ama gel gor ki basen kismi hatta bacaklarim aşırı kalin geniş ve bu durumdan cok sıkıldım ne giysem olmuyor artık kilo veremeyecegimi düşünüyorum ve stresten yedikçe yiyorum. Nasil kurtulacagim bu durumdan

    YanıtlaSil
  6. Merhaba malesef bende basenlerimle sorunu olan biriyim ne giysem yakışmıyo pantolonlardan sekilsiz görünüyorum yuruyus yaptim biraz ama olmuycak sanirim bıraktım sizin basenleriniz eridi mi nasil yaptınız ben inanamıyorum da sürekli stres içindeyim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, lütfen umutsuzluğa kapılma gerçekten işe yarar yeter ki pes etme. Bir hafta yürümeyle sonuç alamazsın. Diğer arkadaşlara da yazdım basenlerimi nasıl erittiğimi. Yorumlara yazdığım cevapları mutlaka oku. Abur-cuburu bırak, asitli içecekler tüketmemeye çalış, akşam geç saatte yemek yeme, spor yapamıyorsan mutlaka yürüyüş yap. Her şeyden önemlisi kararlı ol ve pes etme. İnanıyorum başaracaksın. :) Sevgiler.

      Sil
  7. Merhaba yazını bugün okudum. Bende 22 yaşında 1.60 boyunda ve 71 kiloyum. basenlerim çok büyük sanki bütün yediğim oraya gidiyor. üniversitede 15 kilo aldım. sence ne yapabilirm ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Bengüsu neredeyse adaşız :) Ben de kilolarımı üniversitede almıştım :( Daha sonrasında porsiyonlarımı azaltarak ve yürüyüş yaparak basenlerimi erittiğimde arkadaşlarım inanamamıştı "O basenleri nasıl küçülttün" demişlerdi. O zamanlar basenlerimin göze batacak kadar olduğunu düşünmüyorum. Ben öğlen ve akşam yemeklerinde hiç ekmek yemem ama sabah kahvaltısında mutlaka yerim. Akşam yemeklerini 19.00 dan sonra asla yemem bu konuda çok inatçıyımdır. Asitli içecekler ayda bir defa o da aklıma gelirse tüketirim. Sebze yemeklerine bayılırım, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih ederim. Tabii bu hiç yemiyorum demek değil yediğim zaman 4 kaşığı geçmez. Günde yarım saat mutlaka yürü hatta daha fazla bile olur. Ben de işe yaradı umarım sende de yarar. Kendine iyi bak. :)

      Sil
  8. Merhaba ben 18 yaşındayım boyun 1.55 kilom 55 kalcalarimdan çok sikayetciyim benim yasimdaki arkadaşlarım zayıf ve istediği şekilde giyinebilirken ben herşeyi giyemiyorum kalcalarimdan nasıl beslenerek yada nasıl hareketler yaparak kurtulabilir acaba

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben 18 yaşındayım boyun 1.55 kilom 55 kalcalarimdan çok sikayetciyim benim yasimdaki arkadaşlarım zayıf ve istediği şekilde giyinebilirken ben herşeyi giyemiyorum kalcalarimdan nasıl beslenerek yada nasıl hareketler yaparak kurtulabilir acaba

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben 18 yaşındayım boyun 1.55 kilom 55 kalcalarimdan çok sikayetciyim benim yasimdaki arkadaşlarım zayıf ve istediği şekilde giyinebilirken ben herşeyi giyemiyorum kalcalarimdan nasıl beslenerek yada nasıl hareketler yaparak kurtulabilir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyza merhaba, öncelikle bu kadar geç yazdığım için üzgünüm. :( Bebeğim oldu ve ilk günler biraz zor geçti. Şimdi her şey yolunda ve buradayım. :) Beyza, öncelikle ve en başta yürüyüş yapman gerekiyor. Ben hamileliğimde ve sonrasında yürüyüş ile eski formuma kavuştum. Bunu düzenli bir şekilde yapman çok önemli. Ben kalçalarımı sıkıp, bırakma hareketini çok yaparım sana da tavsiye ederim. Bir başka yaptığım hareket ise; Ayaklarını omuz hizasında aç. Daha sonra sandalyeye oturuyormuş gibi çömel ve kalk. Bu hareketi yaparken ellerin yukarıda olsun. Ben hamileliğimde bisiklet çevirdim. Bu aralar yapmıyorum ama imkanın varsa denemeni öneririm. Bazıları merdiven önermiyor ama ben özellikle hamileliğimde her gün 10 kat merdiven indim çıktım. Beslenmeye gelince şeker sütlü tatlılar harici tüketmiyorum. Arada bir tane kesme şeker çayıma atıyorum. Ekmek sabah kahvaltısı haricinde yemiyorum o da 3 dilimi geçmiyor. genelde tercihim çavdar ya da tam buğday ekmeği. Umarım yazdıklarımın bir faydası olur. Bunları yaparken hayatın tadını çıkarmayı unutma. Kendine iyi bak. Gelişmeleri yazarsan sevinirim. :)

      Sil
  11. merhaba bende basenimin geniş olduğunu düşünüyorum ve evet kesinlikle zayıflıkla alakası yok 1 65 boyum 49-50 kiloyum yürüyüş pilates ve kardiyo devamlı olarak sporla ilgilenen biriyim ama basenden vermeye çalışsamda tüm vücuttan gidiyo başka ne yapabilirim sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, geç cevap yazdığım için üzgünüm. Yeni anne oldum ve bir süre bloğumla ilgilenemedim. Düzenli spor yapman çok güzel. Sanırım sen de bendensin. Kilon 49-50 ve basenini takıyorsun. Bana çok tanıdık geldi. :) Üstelik ben zayıflayınca direkt yanaklarım çöker. Hemen senden önceki yorumda Beyza'ya yaptıklarımı anlattım. Umarım işine yarar. Kendine iyi bak ve bizi habersiz bırakma. :)

      Sil
  12. Merhaba, 31 yasındayım boyum 1.67 kilom ıse 62 minyon tipliyim bel ve ust kısmım yok fakat gel görki basan ve kalca hersey orda yüklüymüş gibi.Budurumdan cok şikayetçiyim.Oturarak calısıyorum ve şiştiğimi hissediyorum.Oysaki evde kızımın koşturmalarına ve ev işlerinde baya hareket sarf etmeme ve azda olsa 20 dk kendıme ıs cıkısı yurume fırsatıda bıraksam benden gıtmıyo bunlar.Az yemek yıyorum 2 lıtre su ıcıyorum ama fayda yok.Bende dar pantolan ,tayt dar kalem etek elbıse gıyınmek ıstıyrum bana en kolay yolu soyleyın.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim de yeni bebeğim oldu ve zamansızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Ben ilk zayıflamaya başladığımda yemeğimi çok kısmıştım ve hemen hemen 45 dk yürüyüş yapıyordum. 20 dk. koruyucu önlem olarak yapıyorum. Yukarıdaki yorumlardan bahsettiğim gibi börek, çörek fazla yemem. Şekeri sütlü tatlılar dışında fazla tüketmem, asitli içecek 3-4 aya bir yarım bardak o da çok canım isterse. :) Ben bu yaptıklarımı kendime yük olarak görmüyorum, bunu belirtmek isterim. Zevkle ve isteyerek yapıyorum. Onun dışında birkaç yaptığım hareketi yukarıdaki yorumlarımda paylaştım. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum; kalça erimese benim ki erimezdi. :) Gelişmeleri yazarsan çok sevinirim. Mutluluklar. :)

      Sil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. 1.70 boyunda kilom 48 yaşım 16 basenlerim var sanki bütün yediğim oraya gidiyor

    YanıtlaSil
  15. Merhaba boyum 1.65 kilom 54 ve burdaki tum bayanlar gibi benim de tek sikayetim basenlerim fakat ben 23 yasinda kpss.ye hazrlanan biriym.günüm masada ders calismayla geciyor.kilo vermek benim icin buyuk sknti degl ama verdgm kilolar basenden hic gitmiyor gibi.yuruyus disinda tavsiye edebileceginiz bi seyler var mi?? Yardmcii olun lutfeeen :(:(

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ben 1.55boyunda 80 kiloyum malesef son aylarda 15kilo aldim mezuniyet törenimde cübbe altina nasil bir elbise giyinebilirim (kisa) lutfen yardimci olur musunuz? Bide kalcam cok buyuk bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Suzan, sana çok geç dönüyorum kusura bakma. :( Yeni anneyim ve işle birlikte blogumu maalesef biraz zor yürütüyorum. Ben bir doktor ya da diyetisyen değilim ama sana yazmak çok istedim. Mezuniyet törenin gerçekleşti mi bilmiyorum? Öncelikle mezuniyet senin en önemli günün bu günün tadını çıkar. Kilolarını eminim çok yakında vereceksindir. Bende hareketsizlikten bu ara kilo aldım. Şimdi vermek için spora başladım bakalım ne olacak. Ben kendi cübbemin altına kılasik parçalar seçmiştim. Kardeşime de bu yön de fikir vermiştim. Hala mezun olmadıysan diz üstü V yakalı bir elbise seçebilirsin. Altına stiletto gayet şık olacaktır. Pantolon tercih edeceksen boru paçalar senin için ideal. Üstüne hareketli bir blüz ya da gömlek tercih edebilirsin. Dikkatleri basenlerde toplamak istemiyorsan. Tabii bu benim fikrim ne seçersen seç eminim çok güzel olacaksın. Sadece anın tadını çıkar. Sevgiler.

      Sil
  17. Bana kalırsa kimse kendisini bu şekilde kısıtlamaları. Herkes istediğini gitmeli. Boşverin, zaten kilolu olmak bir kusur sayılmaz. Bir tercih sayılır. Ayrıca Beyonce' un kıyafetine yanlış tercih diyemezsiniz. Büyük kalçalı olmak onun tercihi. Bâzı ünlüler dikkat çekici bir kalçaya sahip olabilmek için para veriyorlar. Tavsiyeleriniz gerçekten güzel ama Beyonce' un tercihine karışamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, paylaşımın ve düşüncelerin için teşekkür ederim. Aslında ne giyersek giyelim önemli olan mutlu olmak. Kendimizi kalıplara koymamamız gerekiyor. Ben artık öyle yapıyorum.:)

      Sil
  18. Bende ayni sekilde boyum 1.68 kilom 48 ama basenlerim var nasil giyinecegime bir turlu karar veremiyorum her sabah ayni sebepten dolayi zorluk yasiyorum.

    YanıtlaSil
  19. merhaba bende 16 yaşındayım boyum 1.65 kilom 54 fakat basenlerım var ve bacaklarım biraz kalın kuzeminin düğünü için balık elbise tercih ettim belim ince ve basenlerım var .çok mu yanlış bi tercih sizce ve şuan da pişmanım gibi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kesinlikle yanlış tercih değil eğer içinde kendini mutlu hissediyorsan bence doğru seçimdir. Eminim o gece çok şık ve güzel olacaksın. Paylaşımın için teşekkür ederim. Sevgiler. :)

      Sil
  20. iyi günler :) ben de baseni olan yavaş yavaş eritmeye başlayan biriyim, yazınızı da çok beğendim 1.60a 55kiloyum, kış geliyor hırka kaban kazak alacağım malum salaş giymeyi de seviyorum neler önerirsiniz yıl olmuş 2017 hala aktif mi merak ettim :)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba mezuniyetim var be pileli bir elbise begendim basenliyim sizce nasil olur 🤷

    YanıtlaSil
  22. Merhaba mezuniyetim var be pileli bir elbise begendim basenliyim sizce nasil olur 🤷

    YanıtlaSil