2 Temmuz 2014 Çarşamba

Yeni Trend: Spor Ayakkabı



Spor ayakkabılar son yılların sokak modasında başrolü kimselere kaptırmıyor. Farklı renk ve marka alternatifleriyle moda tutkunlarının ilgisini üzerine çeken spor ayakkabılar hem klasik hem de spor giyinmeyi sevenlerin gözdesi durumunda. Düşünün bundan 4-5 sene önce klasik pantolonların altına spor ayakkabı giyileceğimiz kimsenin aklına gelmezdi. Şimdilerde ise spor ayakkabılar dolabımızın başköşesinde yerini aldı. İster şık bir pantolonun isterse elbise altına spor ayakkabı giyin çok moda.

Spor ayakkabılarında hangi renkler ve modeller moda merak ediyorsanız gelin spor ayakkabı trendlerine birlikte bakalım. Bu sene de tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi beyaz ve siyah spor ayakkabı modelleri yine çok revaçta ama bu çok kullandığımız renkler dışında üç ya da dört rengin bir birine geçtiği modellerin daha çok revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Rengârenk modeller hem yazın hem de kışın vazgeçilmezlerinden. Bileğe doğru yükselen kalın tabanlı modeller ya da koşu ayakkabıları yine sezonun hitlerinden.
Peki, son yılların gözde spor ayakkabılarında hangi markaların hangi özellikleri öne çıkıyor gelin birlikte bakalım.

Nike: Hiç kuşkusuz spor ayakkabısı denince akla gelen ilk markalardan birisi Nike! Nike, farklı model ve renk seçenekleriyle moda tutkunlarının kalbini Nike Air Max'lerle çaldı. Özellikle kalın tabanı ve renkleriyle dikkat çeken marka, gençler arasında çok popüler ve böyle giderse daha uzun yıllar popüler olacak gibi gözüküyor. Öyle ki 26 Mart'ta Dünya Air Max Günü bile kutlanıyor. Üstelik Air Max'ler sahip oldukları hava tabanı ile ayak sağlığı içinde birebir! Sadece spor yaparken ya da spor kıyafetlerle giyilmenin çok ötesine geçen Air Max’ler, tarzından ödün vermeden trendlere ayak uydurduğu gibi çıkardığı farklı modellerle de her geçen gün rahatlığın adresi olamaya devam ediyor.



Adidas: Nike'tan sonra moda severlerin en çok rağbet ettiği markalardan bir diğeri de Adidas!  Rahatlık ve kullanım açısından birçok moda tutkununun beğeni ile takip ettiği markanın, en çok Süperstar modeli sokak modasında öne çıkıyor. Önceki yıllarda da büyük ilgi gören Süperstar yeni sezon trendlerinde de karşımıza çıkıyor. Özellikle beyaz üzerine siyah şeritleri olan model sokak modasında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Marka zaman zaman ünlü modacılar ve stil sahibi ünlülerle birlikte çalışarak markaya tasarımda yeni bir soluk getiriyorlar. 


New Balance: Performans sporları için üretilen yaratıcı modelleri ile hayatımızın parçası haline gelen New Balance spor ayakkabılar, tarzıyla da fark yaratmak isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor. Son yıllarda popüleritesini iyice arttıran New Balance farklı renk ve model seçenekleriyle sokak modasının yeni gözdelerinden birisi. 



Reebok: Bir dönemin en ünlü spor markası, son dönemlerde hızla değişen sokak modası trendlerine ayak uyduramadığını düşünüyorduk ki marka büyüklüğünü gösterdi ve ben de bu piyasada varım dedi. Özellikle yeni sezonda çıkardıkları spor ayakkabı modelleriyle göz dolduran marka desenleri ve renkleri ile kendine hayran bırakıyor. Yaz ya da kış fark etmeksizin rahatlıkla kullanabileceğiniz spor ayakkabılar üreten Rebook, sokak modasında yerini çoktan aldı bile!


Converse: Spor ayakkabı trendini Converse'ten önce ve sonra diye ayırmak mümkün. Bir dönem büyük küçük herkesin ayağında Converse vardı. Bunun en büyük nedeni Converse ayakkabıların her stile ve her kıyafete çok yakışıyor olmasıydı. Son dönemde popüleriterliği düşmüş gibi görünse de durum öyle değil. Öyle ki evlilik çağına gelmiş kızların bile hayalinde gelinliğin altına Converse giymek var. Şaka bir yana Converse’te bu rahatlık oldukça onun modasının geçmesi imkânsız.




Yazım 1 Temmuz'da Sportive Blog'da yayınlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder