13 Aralık 2013 Cuma

HOBBİT: SMAUG’UN ÇORAK TOPRAKLARI (The Hobbit: Desolation of Smaug) Bir de Benden Okuyun..




Yazan: Bengü Dağlı

Güzel filmler için her zaman yazacak bir çift lafım vardır. Bu akşam vizyona girecek olan “HOBBİT: SMAUG’UN ÇORAK TOPRAKLARI”  da bunlardan birisi. Hobbit serisinin ilki olan "Hobbit: Beklenmedik Yolculuk"tan sonra merakla beklenen 2. film 161 dakika boyunca keyifli dakikalar yaşamanızın garantisini veriyor :)

Misty dağlarından başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanan filmin konusuna kısaca şöyle;

‘Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler, insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Grup, doğuya doğru ilerlemeye devam ederken göl kasabasına, oradan da Yalnız Dağ'a gider. Burada, tüm yaratıklar içinde en korkutucu olan ve gruptakilerin cesaretinin boyutunu sınayacak bir yaratıkla, Ejderha Smaug'la yüzleşecekler.’

“HOBBİT: SMAUG’UN ÇORAK TOPRAKLARI”  fantastik macera sevenler için bu hafta sinemada ilk tercih olacaktır diye düşünüyorum. Tabii ki yer bulabilirseniz. Çünkü filme aşırı bir ilgi var. İmax olarak izlenmesini şiddetle tavsiye ettiğim film, ilkine göre aksiyonu oldukça bol... Kendi adıma konuşmuyorum (!) ilk filmin uzunluğundan ve dinginliğinden sıkılanlar için ikinci film ilaç gibi gelecektir. Zira ikinci film ilkine göre her açıdan daha iyi bunun üstüne basa basa söyleyebilirim. Filmi yaklaşık iki buçuk saat hiç aralıksız, sıkılmadan izlediğimi düşünürsek ne demek istediğim anlaşılır sanırım.

Filmin başrollerinde Bilbo Baggins olarak yine Martin Freeman'ı seyredeceğiz filmin diğer oyuncuları ise Richard Armitagei, Ian McKellen, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Aidan Turner, Christopher Lee, Luke Evans ve Hugo Weaving seyirciyle buluşacak isimler arasında yer alıyor.

Film Hobit: Beklenmedik Bir Yolculuk'un başına giderek küçük bir hatırlatmayla başlıyor. Filmin olay örgüsünde boşluklar bulunmuyor. Ve hep yüksek  tempoda devam ediyor. Filmde aksiyonu Elfler götürüyor diyebiliriz. Tauriel (Evangeline Lilly) ve Legolas (Orlando Bloom) dövüş sahnelerinde gerçekten etkileyici, özellikle Orlando Bloom'un dublörsüz oynadığı hemen hemen her haberde karşımıza çıkıyor. Cücelerin fıçılar içinde Kuyutorman'dan kaçış sahnesi de gerçekten izlenmeye değer sahnelerin başında geliyor. Ian McKellen "Gandalf" ile her zamanki gibi kusursuz... Filmin en çok beğenilen ismilerinden biri de Ejderha Smaug özellikle sesi gerçekten çok etkileyici... Ejderhaya Sherlock dizisinden tanıdığınız İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch sesiyle hayat veriyor. Aslında filmin sonu üçüncü filmin habercisi de diyebiliriz zira Ejderha Smaug'un üçüncü filme de damga vurması bekleniyor.

Hobbit filminin üçüncüsünü Hobbit: Gittim ve Döndüm'ü seneye izleyeceğiz ve Peter Jackson bu filmin sonunu Yüzüklerin Efendisi'ne bağlayacakmış nasıl bir iş çıkacak inanın ben de merak ediyorum. Yazının sonu Hobbit'e gidin ve izleyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder